Burgemeester Röellstraat: nieuwe inrichting (2022)

Wat

De Burgemeester Röellstraat krijgt een andere inrichting. We willen de straat omvormen van een anonieme verkeersweg tot een aantrekkelijke, veilige stadslaan. Met hetzelfde groene karakter, maar minder asfalt en meer ruimte voor nieuwbouw. Kortom, een laan die niet alleen een verkeersfunctie heeft, maar waar men ook fijn kan wonen, wandelen, werken, winkelen en fietsen.

Waarom en hoe

Werkzaamheden

Waar

De Burgemeester Röellstraat ligt in stadsdeel Nieuw-West en loopt van het Lambertus Zijlplein/de Willem Baerdesenstraat in het westen tot aan metrostation Jan van Galenstraat in het oosten (net voorbij de Burgemeester Cramergracht).

5 gedeeltes

Het project is opgedeeld in 5 gedeeltes. U ziet ze op deze kaart (klik om te vergroten).

Kaart

A: bij de Nicolaas Ruychaverstraat, B: bij de Lodewijk van Deysselbuurt, C: rotonde, D: bij de Dichtersbuurt en Couperusbuurt, E: bij metrostation Jan van Galenstraat (tot de Jan Tooropstraat).

Wanneer

2020 en 2021: meedenken en inspraak

2022: besluiten nieuwe inrichting

 • 15 februari: collegebesluit over nota van uitgangspunten
 • 20 april: besluit gemeenteraad nota van uitgangspunten
 • 30 mei: informatiebijeenkomst over uitwerking ontwerp wegdeel langs Lodewijk van Deysselbuurt (deel B). Er waren 10 buurtbewoners aanwezig. Naar aanleiding van de vragen en reacties is het ontwerp niet aangepast.
 • 7 juni: besluit stadsdeelbestuur Nieuw-West over ontwerp deel B.
  Bekijk het ontwerp
  Bekijk de tekening
 • Vanaf 3e kwartaal: uitwerking ontwerp delen ter hoogte van Nicolaas Ruychaverstraat (deel A), Dichtersbuurt en Couperusbuurt (deel D). Bewoners worden geïnformeerd en betrokken zodra hier meer informatie over is.
 • Voor het deel rondom het metrostation Jan van Galenstraat (tot de Jan Tooropstraat, deel E) maken we een aparte nota van uitgangspunten.

2022: start werkzaamheden

 • 28 november: start werkzaamheden vlak bij de Lodewijk van Deysselbuurt (B)

Voor actuele informatie ga naar: https://www.amsterdam.nl/projecten/burgemeesterroellstraat/