Zwanenburg-Halfweg: Osdorperweg, start 18-3-2024

De rijweg van de Osdorperweg is in slechte staat. Het gaat om het stuk tussen de Tom Schreursweg en de N200. Binnenkort voert aannemer KWS werkzaamheden uit aan de rijweg.

Wat gaat de aannemer precies doen?

De aannemer vervangt de fundering (stevige ondergrond) en asfalt. Ook maken we de fietsoversteekplaats in de bocht overzichtelijker en veiliger.

Let op na aanbrengen zwarte kleeflaag

Na het frezen en voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Loop niet door deze laag heen! De kleeflaag blijft aan uw schoenen en aan de pootjes van (huis)dieren kleven.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 18 maart tot en met 19 april. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 16.00 uur. De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze pagina.

Van 18 maart tot en met 29 maart – fase 1

vanaf de N200 tot aan de bocht bij de fietsoversteekplaats

Van 1 april tot en met 19 april – fase 2

vanaf de bocht bij de fietsoversteekplaats tot aan de Tom Schreursweg.

Geven de werkzaamheden overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het verwijderen (frezen) van het bestaande asfalt geeft veel geluidsoverlast. Ook slaat de aannemer tijdelijk materialen op in de buurt van de werkzaamheden. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Is de weg afgesloten tijdens de werkzaamheden?

De rijweg is van 18 maart tot en met 19 april afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De aannemer zet omleidingsborden neer. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer). 

(Brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden. De aannemer legt hiervoor een tijdelijk (brom)fietspad aan.

Is mijn woning bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

De woningen en bedrijven aan de Osdorperweg blijven bereikbaar. Dit noemen we bestemmingsverkeer. Dit is vanaf de Tom Schreursweg of vanaf de S106. Dit hangt af van aan welk deel van de rijweg de aannemer werkzaamheden uitvoert.

Rolemmer

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Waar kan ik meer informatie over de werkzaamheden vinden?

Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden in de BouwApp van de aannemer. Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Bovenin de app zoekt u naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Op deze pagina staat alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Osdorperweg” in het onderwerp zetten.

Voor de actuele informatie kijk op de website:
https://haarlemmermeergemeente.nl/zwanenburg-halfweg-osdorperweg