Werkzaamheden op de Bok de Korverweg, opheldering/actie gevraagd!

Datum: 5-6-2022
We hebben de gemeente aangesproken op het feit dat we “per ongeluk” hoorde dat de werkzaamheden op de Bok de Korverweg stilgelegd worden tot na het festival seizoen.

Hierover zijn we erg boos geworden en hebben gereageerd met de volgende mail.

  • Vorig jaar zijn de werkzaamheden niet begonnen, omdat er parkeerplekken vrij moesten blijven voor het geval dat de festivals konden doorgaan. Dit is niet gecommuniceerd, wij moesten zelf gaan vragen.
  • Nu wordt het werk onderbroken omdat het verkeer door moet kunnen moet kunnen stromen, weer voor de festivals. Dit was plotseling nodig voor de veiligheid. Van enige planning en vooruit denken is hier dus geen sprake.
  • Op dit moment zijn een aantal parkeerplekken niet beschikbaar op de Bok de Korverweg, maar ook niet alle plekken bij het Rijk van de Keizer zijn beschikbaar omdat de wegenbouwers daar keten hebben staan. Dat betekent dat er tijdens de festivals voor ons als bewoners veel parkeeroverlast zal komen, want de festivalgangers gaan niet in ene met het openbaar vervoer komen.
  • Wij krijgen sterk de indruk dat gemeente meer doet voor de festivals en hun organisatoren dan voor zijn eigen inwoners. 
  • Het fietspad ligt nog open en ook het pad langs de sloot ligt open (is juist afgelopen week gedaan). Het is een schande dat we nu als buurt nog 3 maanden langer moeten wachten tot we weer normaal van deze openbare ruimte gebruik kunnen maken.
  • Voor mensen die niet zo goed uit de voeten kunnen, omdat ze een handicap hebben moeten er allerlei omwegen gezocht worden al ze het sportpark willen bezoeken.
  • Maar, wat ons het meeste steekt is dat wij, als belangenvereniging niets horen van alle vertragingen en nu van het stopzetten van de werkzaamheden. Wij zouden toch zeker ingelicht moeten worden en vooral zou er met ons overlegt moeten worden, zodat wij goed met de bewoners kunnen communiceren. De laatste tijd lijkt het dat de communicatie wel heel erg van één kant komt, namelijk van onze kant. Vanuit de gemeente en zijn ambtenaren horen we niets.  Op deze manier kunnen we de belangen van de buurt niet echt behartigen.

Wij voelen ons door dit soort situaties, voor de zoveelste keer het afvalputje van Amsterdam en ook van Nieuw West.

Belangenvereniging buurt 10