Afval/vuilnis en wat u verder moet weten rond de feestdagen

De kerstvakantie komt er weer aan. Er zijn dan altijd wat dingen die handig zijn om te weten. Wanneer is de gemeente bijvoorbeeld gesloten? Halen wij uw afval gewoon op? En waar laat u uw kerstboom? We hebben alles wat u moet weten voor u op een rijtje gezet.

21 december 2023

De kerstvakantie komt er weer aan. Er zijn dan altijd wat dingen die handig zijn om te weten. Wanneer is de gemeente bijvoorbeeld gesloten? Halen wij uw afval gewoon op? En waar laat u uw kerstboom? We hebben alles wat u moet weten voor u op een rijtje gezet.

Wanneer zijn we gesloten?

Stadsloketten

De Stadsloketten zijn dicht met kerst en op nieuwjaarsdag. Ook 14 020 en alle andere telefoonnummers van de gemeente zijn niet bereikbaar. We zijn dus gesloten met:

  • Kerst: maandag 25 en dinsdag 26 december 2023
  • Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024

Openingstijden recyclepunten, het Fietsdepot en meer

Waar laat u uw kerstboom?

Na de feestdagen kunt u uw kerstboom kwijt op 1 van de ruim 2.000 inleverplekken in de stad. Dit kan tussen 27 december en 19 januari. Leg uw kerstboom neer zonder versieringen, lichtjes en pot. Dan verwerken wij uw kerstboom duurzaam tot compost en biomassa. Kijk voor een inleverplek in de buurt op amsterdam.nl/kerstbomen.

Wilt u voor 27 december of na 19 januari uw kerstboom kwijt? Breng hem dan gratis naar een recyclepunt. De adressen en openingstijden staan op amsterdam.nl/recyclepunten.

Halen we het afval op?

We halen uw vuilniszakken en grof afval ook op tijdens kerst op maandag 25 en dinsdag 26 december. Op 1 januari halen we geen afval op. U kunt uw afval de eerstvolgende ophaaldag buiten zetten. De recyclepunten zijn tijdens de feestdagen dicht.

Uw gfe/t-container legen we op een andere dag. In de afvalwijzer kunt u zien wanneer we langskomen.

Kerstbomen inleveren en afval Weesp

In Weesp haalt de GAD het afval en de kerstbomen op. Kijk op de website van de GAD hoe en wanneer.

Extra aandacht voor karton

We kopen steeds meer online, vooral rond de feestdagen. Maar wat doet u daarna met de dozen? Scheur uw karton in kleine stukken en gooi het in de papierbak. Dan heeft u weer ruimte in huis en wij maken van uw oude dozen weer iets nieuws.

3 opruimtips

  • Knip, scheur of snijd uw karton thuis alvast klein. Dat scheelt weer gedoe bij de papierbak.
  • De naden en flappen van dozen scheuren en knippen het makkelijkst.
  • Heeft u veel karton of erg grote dozen? Breng het dan gratis naar 1 van de 7 recyclepunten. Daar staat een grote container. Dan hoeft u het karton niet eerst klein te maken.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/karton.

Openbaar vervoer tijdens oud en nieuw

Op 31 december rijden er vanaf 20.00 uur geen trams, bussen, metro’s en veerponten meer. Uitzondering is de veerpont tussen Centraal Station en Buiksloterweg of NDSM. Op 1 januari rijden er vanaf 01.30 uur nachtbussen, en metro 52 en 54.

Kijk voor meer informatie op oud en nieuw Amsterdam.

Voor de actuele informatie: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/weten-feestdagen/