Windmolens in Amsterdam: welke keuze zou u maken?

Doe mee met de online raadpleging tot 1 december 2021!

Ga hier naar de officiële site van de gemeente Amsterdam om mee te doen!
Windmolens in Amsterdam: welke keuze zou u maken?


Copy tekst van de site (op 16-11-2021 15:20):

Er komen extra windmolens in Amsterdam. Om te kunnen bepalen waar de nieuwe windmolens het beste kunnen komen, willen we uw mening weten. We halen graag zo veel mogelijk informatie op van alle Amsterdammers en belanghebbenden. Daarom nodigen we u uit om mee te doen aan een raadpleging in de vorm van een online vragenlijst over dit onderwerp.

Door mee te doen, draagt u bij aan informatie voor de gemeenteraad. Hiermee kan zij straks een betere keuze maken over de mogelijke locaties voor windmolens in Amsterdam.

U kunt meedoen tot en met 1 december 2021 en het duurt ongeveer 15 minuten.

Doe mee met de online raadplegingvia Populytics

U komt direct op de webpagina van de raadpleging. U krijgt eerst een filmpje te zien met uitleg. Daarna begint de vragenlijst en kunt u beginnen.

Raad geven via vragenlijst

De raadpleging is online, dus u kunt meedoen wanneer en waar u wilt. Het is geen gewone enquête, maar een vragenlijst waarbij u als het ware op de stoel van de bestuurder wordt gezet. U krijgt een overzicht van de voor- en nadelen (of effecten) van de mogelijkheden waartussen een bestuurder kan kiezen. Vervolgens geeft u een advies.

Meer informatie

Als u hulp nodig heeft of vragen heeft, kunt u bellen op nummer 085 401 4707 van maandag tot en met zaterdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Het is ook mogelijk om een papieren versie te ontvangen. Ook daarvoor kunt u bellen met het bovenstaande nummer.

Windmolens in Amsterdam

In mei dit jaar heeft de gemeenteraad van Amsterdam windzoekgebieden vastgesteld. Binnen deze gebieden wil de gemeente windmolens plaatsen. Waar de windmolens precies komen te staan, is nog niet bepaald. Daarom heten deze gebieden windzoekgebieden.

Deze raadpleging heeft alleen betrekking tot deze nieuwe zoekgebieden. De huidige initiatieven voor windenergie op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Westpoort en in het gebied Noorder IJ-plas / Cornelis Douwesterrein horen hier niet bij. Deze initiatieven zijn namelijk voortgekomen uit de door de gemeenteraad vastgestelde Windvisie 2012.