Jaarwisseling: Tuinen van West in Vuur & Vlam (update)

De gemeente Amsterdam heeft een aantal plaatsen aangewezen waar mensen op oudjaarsavond bij elkaar kunnen komen om de jaarwisseling te vieren. Eén van die locaties is evenemententerrein de Polderheuvel in Tuinen van West.

In de traditie van de Dogtroep en Burning Man wordt het een theatrale viering met vuur en fanfare. Er is een brandend houten kunstwerk en er is wordt vuurwerk afgestoken, vooral op ooghoogte, draaiend en spuitend. Rekening houdend met de natuurlijke omgeving en alle huisdieren in de buurt, is er gekozen voor relatief laag vuurwerk zónder harde knallen.

Het is een feest voor iedereen, voor bewoners en ondernemers in Nieuw-West, voor hun gasten en bezoekers. De toegang is uiteraard gratis. Vanaf 23 uur is iedereen welkom.

Het muzikale programma wordt verzorgd door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het kleurrijke Amsterdamse straatorkest. Na het aftelmoment om middernacht is er een sfeervolle vuurwerkshow van Pyrofoor de Amsterdam. Tegelijkertijd wordt een houten kunstwerk van Het Monsterverbond ritueel in brand gestoken. Rond 1 uur is het programma ten einde en is het nieuwe jaar goed begonnen.

Iedereen wordt uitgenodigd om eigen drankjes en hapjes mee te nemen. Laten we er samen een mooie avond van maken. Zorg goed voor elkaar en houd het veilig!

Olifant op Blijburg, foto’s Casper Oorthuys