Afvalcontainers Geuzenveld en Slotermeer 2024, reactie BvB10a

Hieronder onze reactie op 11-4-2024 van de belangenvereniging/buurtbewoners op het voornemen van de Gemeente Amsterdam betreffende de afvalcontainers.
(Link naar originele bericht van de Gemeente Amsterdam: https://bvb10a.nl/nieuws/afvalcontainers-geuzenveld-en-slotermeer-2024/)

In onze vergadering van gisteren bleek dat iedereen tegen ondergrondse containers als vervanging van de rolcontainers is. Temeer omdat we dan nog steeds de groene bakken blijven houden. Het is beter om de mensen er op aan te spreken de vuil of groene container op de juiste momenten aan te bieden en ook weer dezelfde dag op te halen.

Verdere tegenargumenten voor ondergrondse containers waren dat het altijd een troep is rond de ondergrondse containers, zelfs als er containeradoptanten zijn.
Wij kennen een gemeente waar er voor de flatgebouwen speciale groene ondergrondse containers zijn, maar die leveren ook weer veel ergernis op, omdat er altijd rommel naast de containers ligt, veroorzaakt door mensen die hun oude planten weggooien in de container, natuurlijk zonder de pot en er dus aarde gemorst wordt.
Ander punt is dat wanneer je de pech hebt dat deze container(s) dicht bij je woning komen te staan (uitzicht) je continue aan aanloop van bewoners krijgt met mogelijk overlast van losse troep dat wegwaait en geluidsoverlast o.a. van de afvalcontainer luiken/deksels. Ook kan dit tot waardevermindering van je woning leiden. Daarnaast worden deze containers ook nog vaak op zaterdagochtend geleegd met de nodige geluid.
Dus wij zeggen unaniem nee tegen de vervanging van de rolcontainers door ondergrondse containers.